Torra veu “grups armats i organitzats que recorren el territori català”

Ho diu en la carta que ha enviat al ministre de l’Interior on li demana que posi fi a “l’escalada de violència a Catalunya”
Teresa Cunillera i Quim Torra
Teresa Cunillera i Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat, aquest dimarts 21 d’agost, una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, on li demana que posi fi a allò que considera una “escalada de violència a Catalunya per part de grups violents” i que depuri responsabilitats. Torra justifica la tramesa de la carta pel fet que la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, no li havia contestat encara la que li havia enviat dotze dies abans, on volia saber quines mesures disciplinàries s’havien adoptat contra el policia que va donar un cop de puny al fotoperiodista Jordi Borràs i contra els dos policies que van escopir al terra quan dos diputats d’ERC els van passar per  davant.

En la carta a Grande-Marlaska, el president de la Generalitat hi afegeix l’actuació de la policia catalana, el cap de setmana passat, en què va identificar 14 persones a la comarca de la Ribera d’Ebre. “De les persones identificades sembla contrastada la participació d’un agent de la Guàrdia Civil en aquests grups armats i organitzats que recorren el territori català”. Aquestes persones estaven despenjant bandes i llaços grocs i banderes estelades col·locats a diverses poblacions de la comarca i feien servir ganivets i cutters.

“Voldríem fer-vos arribar de manera formal la nostra preocupació pels fets que estan esdevenint a Catalunya”, li diu el president català al ministre de l’Interior.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides