Defensa crida a declarar cinc signants del Manifest pro-Franco

Són els cinc militars que no estan retirats i encara es troben en situació de reserva
Francisco Franco
Francisco Franco

El ministeri de Defensa, que dirigeix Margarita Robles, citarà a declarar cinc militars que van firmar el passat 31 de juliol un manifest titulat “Declaració de respecte i desgreuge al general Francisco Franco Bahamonde, soldat d’Espanya”. El manifest sorgeix per l’oposició dels seus 181 signants a l’exhumació de les restes del dictador que es troben al Valle de los Caídos.  Segons s’hi diu, l’exhumació forma part d’una “campanya infame” impulsada pels polítics d’esquerres  per desprestigiar Franco.

El Manifest denuncia que “la figura militar del general Franco ha estat vilipendiada fins a extrems inconcebibles per tal d’esborrar mig segle de la nostra història per l’afany visceral de revenja” del govern socialista presidit per Pedro Sánchez.  L’instructor del ministeri de Defensa que investiga aquest escrit, el tinent general Miguel Angel Villarroya, només citarà aquests cinc oficials perquè la resta de firmants ja estan retirats i, per tant, tenen absoluta llibertat d’expressió.

El govern té previst aprovar divendres un decret-llei que faci possible l’exhumació de les restes de Franco. PP i Ciutadans han anunciat que hi votaran en contra quan es debati al Congrés i ERC supedita el seu vot favorable a que el Govern anul·li les sentències judicials del franquisme, inclosa la que va condemnar a mort el president de la Generalitat Lluís Companys.

(Visited 172 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari