Calvo: “Amb la frase inacceptable de Torra no s’ataca l’Estat”

La vicepresidenta assegura que el 155 s'aplicarà amb «fets jurídics», no per declaracions
Carmen Calvo
Carmen Calvo

La vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha afirmat que "amb una frase inacceptable "com la del president de la Generalitat, Quim Torra, al fer una crida a atacar l'Estat, "no s'ataca l'Estat", mentre ha lamentat el "discurs radical incomprensible" de "les dretes" i ha demanat "lleialtat".

Així ho ha indicat aquest diumenge a Jaén, on ha visitat el Museu Iber, i a preguntes dels periodistes sobre les paraules del dirigent català i la sol·licitud des de partits com el PP perquè l'Executiu central respongui.

Qüestionada per si el Govern es planteja aplicar l'article 155, ha explicat que "qualsevol mesura constitucional requereix fets jurídics", una cosa que "va dir un dia el president Mariano Rajoy, perquè governava Espanya i sabia quines eren les seves obligacions".

"És una frase inacceptable amb què no s'ataca l'Estat, perquè és una frase. Quan existeixin fets jurídics que es puguin atacar jurídicament, amb instruments normals o excepcionals, el Govern sap en temps i en forma quines són les seves obligacions constitucionals", ha reiterat.

D'altra banda, en vista de la possibilitat que les manifestacions de Torra puguin condicionar els contactes amb el Govern català, ha assegurat que "el Govern parla per obligació i, a més, per convicció amb tots els governs autonòmics".
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.