Artadi acusa Llarena de tenir por a la justícia belga

La consellera de Presidència afirma que Puigdemont és conscient de la possibilitat d'una tercera euroordre
Puigdemont amb Artadi
Puigdemont amb Artadi

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha criticat que el jutge instructor del procés sobiranista, Pablo Llarena, tingui "por" de la seva citació a Bèlgica el 4 de setembre arran de la demanda de l'expresident Carles Puigdemont i quatre exconsellers per falta d'imparcialitat i vulneració de la seva presumpció d'innocència.

En una entrevista d'Europa Press, Artadi ho ha atribuït al fet que "segurament no té la seva consciència prou tranquil·la" per justificar les seves actuacions, i creu que per això ha demanat empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que l'hi ha concedit aquesta setmana.

El suport del CGPJ suposa demanar als ministeris de Justícia i Exteriors que actuïn a través de l'Advocacia de l'Estat per assegurar la integritat i immunitat de la jurisdicció espanyola davant la demanda civil presentada contra el jutge.

Artadi no descarta "el rumor" que el jutge dicti una tercera euroordre després de retirar-ne dues i afirma que tant el Govern com Puigdemont i els exconsellers a l'estranger són conscients d'aquesta possibilitat.

Tot i això, assegura que aquest possible gest no impedirà que Puigdemont viatgi i treballi: "La segona euroordre es va produir com a resposta a un viatge del president Puigdemont. Veurem com es comporta Llarena en els pròxims mesos".
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides