Un guàrdia civil, entre els identificats per retirar llaços grocs

Els Mossos han identificat 14 persones que actuaven a les zones de Móra d'Ebre i Tivissa
Els mapes amb instruccions contra els llaços grocs
Els mapes amb instruccions contra els llaços grocs

Els Mossos han identificat 14 persones i tres vehicles amb mapes, eines i objectes punxants per arrencar símbols sobiranistes com llaços grocs o estelades de diferents municipis. Segons explica el cos policial, aquests individus haurien actuat entre les matinades dels passats dijous i divendres a les zones de Móra d'Ebre i Tivissa.

Segons ha informat TV3, un dels identificats seria un agent de la Guàrdia Civil. Interior ha decidit iniciar accions per presumpta "infracció greu de la Llei 4/2015 de seguretat ciutadana". Els podria caure una multa d'entre 601 a 30.000 euros.

El cos policial va requisar tot el material però encara no hi ha cap denúncia presentada i estan pendents d'obrir diligències. El regidor de la CUP a Tarragona, Jordi Martí, va fer una piulada amb els mapes que van trobar els Mossos.

Els agents informen que van identificar pals punxants, diversos mocadors i mapes on s'explicaven zones on podien arrencar els símbols sobiranistes.

Puigdemont reclama explicacions
L'expresident Carles Puigdemont s'ha fet ressò del tema i ha demanat explicacions al govern espanyol i a la delegada Teresa Cunillera per aquesta actuació. En una piulada, el líder de Junts per Catalunya avisa que l'"a por ellos se'ls està escapant de les mans".

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha repiulat aquesta piulada, malgrat que no ha fet cap declaració ni referència a la identificació.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides