Sánchez estudia fitxar un advocat a Bèlgica per defensar Llarena

Davant de la demanda interposada per Puigdemont i els exconsellers que són a Brussel·les
Pablo Llarena
Pablo Llarena

El govern de Pedro Sánchez està estudiant la possibilitat de contractar un advocat a Bèlgica perquè defensi Pablo Llarena i la justícia espanyola davant de la demanda interposada per Carles Puigdemont i els exconsellers que són a Brussel·les. Seria la via que té l'Advocacia de l'Estat per poder-se personar.

El govern espanyol té sobre la taula l'opció de contractar un advocat a Bèlgica, que seria l'encarregat d'anar el dia 4 de setembre a Brussel·les, en representació de l'Estat i també del magistrat del Suprem Llarena.

La justícia belga l'ha citat després de la demanda que van presentar Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsatí perquè consideren que és imparcial i que està vulnerant els seus drets a la presumpció d'innocència.

Si finalment l'executiu de Sánchez acaba contractant l'advocat belga (ho decidiran els ministeris de Justícia i Exteriors), aquest actuaria sota la direcció i la supervisió de l'Advocacia de l'Estat, per defensar, segons fonts de la Moncloa, els interessos del mateix Estat i la immunitat de la jurisdicció espanyola.

Tot plegat, després que aquest dijous el Poder Judicial atorgués empara a Llarena i demanés la implicació al govern espanyol per defensar-lo davant de la justícia de Bèlgica.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides