Pancartes contra el rei en els actes d’aniversari del 17-A

El president de la Generalitat, Quim Torra, diu que s'emmarca dins la "llibertat d'expressió"
Pancarta de prostesta contra el rei en els actes del 17-A
Pancarta de prostesta contra el rei en els actes del 17-A

Aquest dijous a la nit, poques hores abans dels actes de l'aniversari del 17A, han penjat una pancarta contra el rei al pis superior d'un dels edificis de la plaça de Catalunya de Barcelona, on s'ha de fer l'acte principal, amb la presència de Felip VI.

A la pancarta, d'uns quinze metres d'amplada, hi ha escrit en anglès: "El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans", amb una foto de Felip VI cap per avall. No hi apareix cap nom ni identificatiu de cap entitat o partit polític.

Durant hores hi ha hagut un fort desplegament policial davant de l'edifici, i també hi ha anat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. La Junta de Seguretat de Catalunya hauria ordenat retirar la pancarta, operació que s'ha encarregat als Mossos d'Esquadra.

El propietari del pis on s'ha penjat la pancarta ha cedit l'espai als activistes de manera legal i, per tant, l'única manera que han tingut de despenjar-la ha estat baixant amb cordes des del terrat de l'edifici.

Membres de la Unitat de Muntanya dels Mossos han treballat per despenjar-la durant la matinada, però a primera hora del matí, després d'aconseguir que no es vegi bé la foto del rei, han marxat sense treure-la del tot.

Segon ha assegurat el president Quim Torra, en una entrevista a Catalunya Ràdio, l'actuació dels Mossos ha estat per seguretat: "Han anat a veure quines eren les condicions de seguretat i, atès que no hi ha cap problema, continua penjada. És competència de l'Ajuntament decidir si es despenja. S'emmarca en la llibertat d'expressió."

Responsables de l'ANC i del seu equip jurídic s'han acostat a l'edifici per assessorar els activistes. La presidenta d'aquesta entitat, Elisenda Paluzie, ha dit que demanarà explicacions al govern de la Generalitat i al conseller d'Interior de per què s'ha ordenat retirar la pancarta.

No és l'única pancarta en protesta per la presència del rei a Barcelona. A la Rambla n'ha aparegut una altra també en anglès amb la frase "Les seves guerres, els nostres morts", amb una foto de Felip VI amb el rei de l'Aràbia Saudita i una estelada.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari