Llarena demana empara al Consell General del Poder Judicial

Ho fa com a resposta a la demanda que van impulsar contra ell Puigdemont i la resta d'exconsellers a Bèlgica
llarena sentado
El jutge Pablo Llarena

Pablo Llarena ha demanat empara al Consell General del Poder Judicial. Segons El Español, ho fa com a resposta a la demanda civil que van impulsar contra ell l'expresident Carles Puigdemont i la resta d'exconsellers a Bèlgica, que l'acusen de vulnerar el seu dret a un jutge imparcial i independent.

Per aquest motiu, el jutge Llarena està citat a declarar en aquest país el 4 de setembre.

En l'escrit de Llarena dirigit a l'òrgan de govern dels jutges, qualifica la demanda d'atac planificat i considera que és "grollerament fraudulenta".

Segons diu, la llei impedeix que els ciutadans demandin directament un jutge pels danys causats en l'exercici de la seva funció.

A més, alerta del risc que suposa la querella per la integritat de la jurisdicció espanyola. Per tot plegat, reclama al Consell General del Poder Judicial que garanteixi la seva independència.

El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, va instar el govern espanyol a moure fitxa davant la demanda contra Llarena a Bèlgica. Lesmes demanava al Ministeri d'Exteriors i al de Justícia que intercedissin en el cas i alertava que la demanda "posava en qüestió les institucions de l'Estat espanyol"

La petició d'empara de Llarena s'estudiarà aquest dijous a la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides