Catalunya acollirà els 60 immigrants de l’Aquarius que arribaran a Espanya

La vicepresidenta Carmen Calvo ho confirma després de l'oferiment del president Quim Torra
Aquarius
Aquarius

Catalunya acollirà finalment les 60 persones de l'Aquarius que el govern espanyol s'ha compromès a rebre després de signar un acord internacional. Així ho ha detallat la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, aquest dimarts a la tarda.

La Generalitat i la Moncloa han decidit que la totalitat d'immigrants que pertoquen a l'Estat vinguin a Catalunya. Cal recordar que aquest mateix matí el president català, Quim Torra, ha ofert els ports de Palamós, Vilanova o Sant Carles de la Ràpita.

L'acord internacional, assolit entre països de la Unió Europea, servirà per repartir-se els 141 immigrants que hi ha a bord del vaixell de rescat. L'Aquarius atracarà a Malta i els immigrants es distribuiran entre Espanya, França, Alemanya, Luxemburg i Portugal.

Ara per ara, el vaixell es troba al mig del mar després de la negativa de Malta, Itàlia i Tunísia, i les traves posades pel govern espanyol, que aquest cap de setmana ha dit que Espanya "no és un port segur".

Barcelona ja va oferir ahir el port per acollir el vaixell. Ho afirmava la tinent d'alcalde Laia Ortiz, ressaltant que la ciutat sempre està compromesa amb la vida, i va lamentar la deriva xenòfoba que s'està vivint a Europa i que posa en risc els drets humans.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides