Domènech: “La lluita entre ERC i CDC ha portat al bloqueig total”

El líder dels comuns també adverteix a Sánchez que tornar a l'Estatut del 2006 no és suficient
Título de la imagen
Título de la imagen

El líder de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha assegurat que "la lluita eterna entre ERC i CDC ha portat a un punt de bloqueig total", i ha acusat el Govern de no tenir ni full de ruta, ni perspectiva, ni projecte.

En una entrevista a 'El Periódico', Domènech ha destacat que s'ha obert un escenari nou pel desbloqueig, però ha criticat que la Generalitat "segueixi paralitzant les polítiques públiques en honor d'un nou 'momentum'".

També ha acusat el govern espanyol: "Sembla que només tingui com a proposta tornar a l'Estatut del 2006, que és manifestament insuficient", i ha apuntat que no han explicat com ho farien ni amb quines majories.

Així, Domènech ha proposat "construir una proposta de majories", ja que ha destacat que no hi ha una majoria social a favor de la independència i la unilateralitat ha fracassat, segons ell, però ha reiterat que tampoc es pot tornar al 2006.

Ha assenyalat que és important que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi reconegut que el conflicte és polític i que "la solució ha de ser que Catalunya torni a votar", però li ha recriminat que faltaria la construcció d'un Estat plurinacional.

Pel que fa a la sentència dels líders sobiranistes, ha dit que espera un judici just i que les penes "en cap cas siguin de presó. És insostenible que seguim tenint dirigents polítics i socials a la presó", ha destacat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides