L’ANC no anirà als actes del 17-A per la presència del rei

Elisenda Paluzie declina la invitació d'Ada Colau i l'entitat se centra en l'acte de Lledoners
Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no assistirà als actes oficials de commemoració dels atemptats del 17-A a Barcelona. Així ho ha decidit l'entitat, que ha mostrat la seva postura amb el rebuig de la seva presidenta, Elisenda Paluzie, a la invitació per anar a l'homenatge a les víctimes que li havia fet arribar l'alcaldessa, Ada Colau.

Fonts de l'ANC així ho han confirmat a l'ACN, tot afegint que el motiu de l'absència de Paluzie i de tota l'Assemblea com a organització respon únicament a no voler coincidir amb el rei Felip VI. I és que l'entitat ha decidit no acudir a cap acte on el monarca assisteixi.

Per compensar aquesta decisió, l'ANC assegura que centrarà part de l'acte que ha convocat junt a Òmnium Cultural durant la tarda del dia 17 a la presó de Lledoners en homenatjar les víctimes dels atemptats, i no només en el reconeixement de la feina feta per part dels serveis públics, dels Mossos i de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, ara tancat en aquell centre penitenciari pel cas de l'1-O.

Forn tampoc vol homenatges
Joaquim Forn, exconseller d'Interior tancat a la presó de Lledoners, no vol homenatges en el primer aniversari dels atemptats a Barcelona i a Cambrils. Així ho ha indicat la seva dona, Laura Masvidal, en una entrevista a RAC1 aquest dilluns. "És molt conscient que l'homenatge és a les víctimes. És el que ha de ser. Des de dins farà el seu acte de record i ja està. Ho vol separar molt del tema polític", ha apuntat Masvidal.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides