L’ANC no anirà als actes del 17-A per la presència del rei

Elisenda Paluzie declina la invitació d'Ada Colau i l'entitat se centra en l'acte de Lledoners
Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no assistirà als actes oficials de commemoració dels atemptats del 17-A a Barcelona. Així ho ha decidit l'entitat, que ha mostrat la seva postura amb el rebuig de la seva presidenta, Elisenda Paluzie, a la invitació per anar a l'homenatge a les víctimes que li havia fet arribar l'alcaldessa, Ada Colau.

Fonts de l'ANC així ho han confirmat a l'ACN, tot afegint que el motiu de l'absència de Paluzie i de tota l'Assemblea com a organització respon únicament a no voler coincidir amb el rei Felip VI. I és que l'entitat ha decidit no acudir a cap acte on el monarca assisteixi.

Per compensar aquesta decisió, l'ANC assegura que centrarà part de l'acte que ha convocat junt a Òmnium Cultural durant la tarda del dia 17 a la presó de Lledoners en homenatjar les víctimes dels atemptats, i no només en el reconeixement de la feina feta per part dels serveis públics, dels Mossos i de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, ara tancat en aquell centre penitenciari pel cas de l'1-O.

Forn tampoc vol homenatges
Joaquim Forn, exconseller d'Interior tancat a la presó de Lledoners, no vol homenatges en el primer aniversari dels atemptats a Barcelona i a Cambrils. Així ho ha indicat la seva dona, Laura Masvidal, en una entrevista a RAC1 aquest dilluns. "És molt conscient que l'homenatge és a les víctimes. És el que ha de ser. Des de dins farà el seu acte de record i ja està. Ho vol separar molt del tema polític", ha apuntat Masvidal.
 

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari