L’ANC i Òmnium no protestaran contra el rei el 17-A

Les dues entitats sí que organitzaran un acte d'homenatge a Forn i Trapero a Lledoners
paluzie anc març 2018
paluzie anc març 2018

L'Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural han confirmat que no impulsaran cap protesta de rebuig contra el rei Felip VI durant l'acte de commemoració dels atemptats jihadistes de l'any passat a Barcelona i Cambrils. Després de dies i setmanes d'especulacions sobre una possible acció de protesta, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha deixat clar que no promouran un acte contra el monarca.

En declaracions a Catalunya Ràdio, sí que ha dit que homenatjaran l'exconseller Joaquim Forn i el major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero davant de la presó de Lledoners. Serà el 17 d'agost a la tarda, juntament amb Òmnium Cultural i d'altres entitats. L'acte coincidirà amb la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, a la presó per trobar-se amb els sobiranistes presos.

Per la seva banda, el govern espanyol ha coincidit que cal evitar qualsevol polèmica al voltant de l'homenatge. La delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, ha dit que creu que l'únic objectiu ha de ser reconfortar les víctimes.

Ahir, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, va dir que a l'acte del dia 17 "el protagonisme correspon només a les víctimes i els seus familiars", de manera que es va desmarcar de possibles esbroncades al rei, mentre que el delegat del govern a Madrid, Ferran Mascarell, va afirmar que el "rebuig" que pugui expressar-se a Felip VI no hauria de "distorsionar" l'homenatge a les persones que van morir en els atemptats.

Per la seva banda, la CUP no participarà en els actes oficials del 17-A per la presència de Felip VI. Així ho ha confirmat la diputada al Parlament Natàlia Sànchez.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides