Torra, disposat a aparcar la República a canvi d’un referèndum

El president demana fets a Sánchez i assegura que el Govern està disposat a parlar "de tot"
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat considera "un tracte raonable" deixar de banda el referèndum de l'1 d'octubre i la proclamació de la República de la tardor si el govern espanyol proposa una votació sobre la independència de Catalunya. Quim Torra ho ha dit en una entrevista que li ha fet l'ex-primer ministre d'Escòcia, Àlex Salmond, a Rússia Today.

Torra, però, ha defensat que en les últimes tres eleccions al Parlament han obtingut majoria les formacions independentistes.

Així, ha assegurat comptar amb un mandat democràtic procedent de les eleccions del 21 de desembre, en què "els votants van votar polítics que continuaven el procés que va començar fa cinc o sis anys".

Torra també ha demanat fets al president Pedro Sánchez i li ha assegurat que el Govern està disposat a "parlar de tot". Sobre la seva primera reunió amb Sánchez del juliol, ha celebrat que van poder "asseure's junts a una mateixa taula i parlar de tot", fet que considera un bon començament per resoldre la situació política catalana.

Tot i això assegura que "per als catalans és el mateix tenir el senyor Sánchez que el senyor Mariano Rajoy" i ha instat el líder socialista a demostrar que es pot actuar diferent de com ho va fer el PP.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari