Com combat la CUP el masclisme dins del seu partit?

La CUP
La CUP

Cobrant als seus militants homes una quota de 0,75 euros mensuals. Així, pretén la CUP "abordar" possibles casos "d'agressions masclistes" dins del partit. Amb aquests diners, volen cobrir la contractació d'una alliberada que s'encarregui de coordinar accions per combatre el masclisme.

El cobrament es va acordar en una assemblea nacional de dones celebrada el juny passat. Els homes pagaran la simbòlica xifra "pel mateix sistema que les quotes ordinàries", segons s'indica en un correu electrònic. Els diners recaptats es destinaran a cobrir "part del cost laboral d'alliberar una persona per a l'abordatge de les agressions" masclistes.

Els motius que addueix la direcció de la CUP per fer pagar la quota exclusivament als homes són els mateixos que es van aprovar en l'assemblea, en la qual només podien participar dones. "Considerem que no hauria de recaure en les dones l'assumpció dels costos de la contractació d'una persona, ja que la major part de la seva dedicació estarà destinada a gestionar casos d'agressions masclistes que no són generats per les dones de l'organització, sinó que som majoritàriament nosaltres les que les patim", indica la CUP.

La mesura no agrada a tothom i genera dubtes entre part de la militància masculina que la direcció de la CUP admet; així, aclareix que "aquesta mesura no vol dir que tots els homes de l'organització siguin agressors". 
 

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari