Els Mossos tenien dades policials de l’imam però ho van negar

El cos admet que va trobar la detenció d'Es Satty en registres policials i atribueix la llacuna a "un error"
Atemptat Barcelona
Atemptat Barcelona

Els Mossos d'Esquadra admeten ara que es van equivocar. Asseguren que va ser un error posar per escrit, en un informe sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils, que l'imam de Ripoll no tenia antecedents. Segons diversos mitjans, els Mossos han confirmat que sí que coneixen la detenció d'Abdelbaki es-Satty per tràfic de drogues i que, per tant, es van equivocar en omplir la documentació.

De fet, apunten a un possible error humà a l'hora d'escriure el nom a les bases de dades o perquè no van incloure l'historial delictiu.

Per tant, els Mossos ja sabien durant les hores després dels atemptats que l'imam havia passat quatre anys a la presó de Castelló. Això xoca amb l'informe del 21 d'agost on no consta que Abdelbaki es-Satty tingui algun antecedent. Un error que s'ha arrossegat en el sumari judicial des de fa, pràcticament, un any.

Unes hores abans que els Mossos admetessin l'error, el conseller d'Interior acusava els cossos policials espanyols d'amagar informació. Miquel Buch demanava coordinació entre cossos perquè, segons ell, està en joc la seguretat de la gent.

Els Mossos continuen fora de la base de dades de la lluita antiterrorista, tot i l'acord entre la Generalitat i el govern espanyol per incorporar-los.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides