Preocupació del govern espanyol per la politització del 17A

Ho ha explicat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet
Meritxell Batet
Meritxell Batet

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha exigit aquest dimecres als partits independentistes que abandonin la "política partidista" quan es refereixin als atemptats del 17-A i que, en conseqüència, no barregin al rei en aquest assumpte.

En una entrevista a Antena 3, Batet s'ha referit així a les paraules deel president de la Generalitat, Quim Torra, que subratllava que Felip VI no era benvingut als actes de record a les víctimes dels atacs de Barcelona i Cambrils.

La ministra catalana ha considerat que, un any després dels atemptats, es tracta "d'acompanyar" a les víctimes i, per tant, deixar de banda el "partidisme".

"No es pot fer política en aquests moments amb el terrorisme, i menys utilitzant una figura com la del cap d'Estat", ha advertit Batet, que ha insistit que, quan es parla de terrorisme, l'únic del que cal parlar és de "política d'Estat".

Respecte a les crítiques de Torra al monarca, que el president de la Generalitat considera que "ja no és el rei dels catalans"; Batet ha estat contundent en la seva rèplica: "El rei ho és de tots els espanyols i espanyoles i, per tant, de tots els catalans i catalanes, i ho seguirà sent perquè seguim a Espanya".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides