Equador avisa Assange que “prendrà mesures” si parla de Catalunya

El president Lenín Moreno no descarta l'expulsió de l'ambaixada de Londres
assange 0
Julian Assange

El president de l'Equador, Lenín Moreno, ha avisat al fundador de WikileaksJulian Assange, que "prendrà mesures" si intervé "en la política i l'autodeterminació dels països". Assange, que fins fa uns mesos havia opinat insistentment sobre la situació política a Catalunya, està refugiat a l'ambaixada equatoriana a Londres des de l'any 2012.

En una entrevista televisiva, Moreno no explica quines són les mesures que prendria sobre Assange, però no nega que l'expulsió de l'ambaixada de Londres pugui ser-ne una.

"Al senyor Assange li hem posat una condició: que deixi d'intervenir en la política, en l'economia, en la lliure determinació que té cadascun dels pobles, principalment els dels països amics", confirma Moreno.

Assange va donar suport a un referèndum sobre la independència de Catalunya en diverses ocasions a la tardor. A finals de novembre, l'Equador va exigir-li que no fes declaracions que poguessin afectar les seves relacions internacionals i, a principis de març, va tallar-li l'accés a internet després que el fundador de Wikileaks comparés la detenció de Puigdemont a Alemanya amb la de Companys per part de la Gestapo.

Assange, que no disposa de connexió a internet, no ha respost a Moreno. Sí que ho ha fet, però, el compte de Wikileaks, que ha criticat que el president equatorià defineixi com a "interferència política" el que consideren que és que Assange "faci la seva feina i informi". L'organització assegura que "informar no és cap crim".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides