S’estreny el setge sobre Gordó pel 3%

La Fiscalia vol que declarin sis testimonis més i demana al jutge allargar 18 mesos la investigació
Germà Gordó
Germà Gordó

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat aquest dilluns un escrit per demanar al jutge José de la Mata, que instrueix la causa del 3%, que mantingui la condició de causa complexa en la investigació i prorrogui 18 mesos la instrucció.

També, que practiqui noves diligències. Entre les quals, segons detalla avui El Periódico, hi ha la declaració de sis nous testimonis que, pels seus càrrecs públics, "han tingut relació directa o indirecta amb l'investigat Germà Gordó per acreditar que hi ha un 'modus operandi' idèntic" en la presumpta trama delictiva per finançar Convergència Democràtica amb suborns a canvi d'aconseguir contractes per a obres públiques a Catalunya.

La Fiscalia demana citar com a testimonis Jordi Campillo, actual gerent d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona; Jordi Ribas, adjunt a la gerència d'aquesta mateixa àrea; Leonard Carcolé, exdirector de l'Agència Catalana de l'Aigua; Joan Pinyol, actual director de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i dos funcionaris més: Gemma Sendra i Vicente Francisco Campanales.

Amb aquestes noves testificacions, el ministeri públic pretén estrènyer més el setge sobre qui va ser conseller de Justícia, gerent de CDC i mà dreta d'Artur Mas, Germà Gordó, a qui situa en l'epicentre dels fets que s'investiguen.

En el seu escrit, el fiscal José Grinda assegura que Gordó va ser la persona "amb poder polític i social a CDC i a l'administració pública de Catalunya" que va donar "cobertura" a altres investigats, com Andreu Viloca, extresorer de CDC, per a la corrupció en les contractacions públiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides