Sánchez defensa la presència del rei als actes del 17A

El president del govern espanyol s'ha reunit amb el monarca al Palau de Marivent, a Palma
Sánchez amb Felip Vi
Sánchez amb Felip VI

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat la presència del rei Felip VI en els actes d'aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Malgrat les crítiques al monarca des del govern de la Generalitat i els partits sobiranistes, Sánchez ha afirmat que el rei "entén l'Espanya plural" i "sempre ha bastit ponts amb Catalunya". Ho ha explicat en roda de premsa després de despatxar amb el monarca al Palau de Marivent, a Palma.

Després de les crítiques del president de la Generalitat, Quim Torra, a la presència de Felip VI als actes d'homenatge a les víctimes del 17A, Sánchez ha insistit que tant el rei com la reina acudiran a la commemoració. A més, també ha reiterat que ell hi serà com a president del govern espanyol i també hi haurà ministres de l'executiu.

El cap de l'Estat va "en representació del conjunt de la societat espanyola, per mostrar el respecte, l'afecte i l'empatia als familiars", ha recalcat Sánchez, convençut que amb aquest missatge "es convoca a l'absoluta majoria de la societat catalana i a l'absoluta majoria de la societat espanyola".

Durant la roda de premsa, Sánchez ha explicat que també ha informat al rei de la reunió de la Comissió Bilateral entre el Govern espanyol i la Generalitat celebrada el passat dimecres, després de set anys inactiva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides