Torra vol l’alcaldia de Barcelona per reforçar l’independentisme

El president no pensa acceptar una sentència "d'escarment" i obre la porta a no acatar-la i a convocar eleccions
Ada Colau i Quim Torra
Ada Colau i Quim Torra

El president del govern català, Quim Torra, veu les pròximes eleccions municipals com una data clau per l'independentisme. En aquest sentit, el president es marca com a objectiu principal que el sobiranisme pugui aconseguir l'alcaldia de Barcelona. I diu que per a ell la millor opció és fer una candidatura que passi per unes primàries republicanes.

En una entrevista a la Vanguardia, Torra desgrana tres idees clau per entendre tot el que passarà a partir d'ara. La primera, els judicis de l'1 d'octubre. La segona, no descarta la via unilateral i la tercera, guanyar les eleccions municipals a Barcelona, l'únic feu que l'independentisme encara no domina.

Torra creu que els judicis contra els polítics independentistes seran la data clau de l'actual legislatura i poden marcar un abans i un després de la política catalana. D'altra banda, deixa clar que no pensa acceptar una sentència "d'escarment" i ha obert la porta a no acatar aquesta sentència i a convocar eleccions.

Aquesta tardor, Torra també haurà d'aclarir quin és el full de ruta del govern. El president diu que la prioritat és un referèndum acordat i demana coratge a Pedro Sánchez perquè s'atreveixi a convocar-lo. És més, l'avisa que l'independentisme, fins i tot, el podria perdre.

Un altre dels aspectes que toca l'entrevista són les enganxades que hi ha hagut entre Junts per Catalunya i Esquerra. Torra diu que tots dos partits no han estat prou hàbils ni han tingut la capacitat d'evitar escenes que ningú pot entendre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides