Quin membre del Govern s’agafarà el primer permís de maternitat?

Alba Vergés, consellera de Salut
Alba Vergés, consellera de Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, serà el primer membre del Govern català que s'agafarà el permís de maternitat. Vergés, que espera una filla pel mes d'octubre, delegarà les seves funcions en dos dels seus principals col·laboradors: Laura Pelai, secretària general del departament i Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut, CatSalut.

A més, Vergés ha assegurat que previsiblement el seu treball i posició en el Consell Executiu i al Parlament estaran representats per Pere Aragonès, vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda. D'aquesta manera, durant el seu permís de maternitat, la Conselleria podrà funcionar amb plena normalitat.

"Em prendré el permís de maternitat, no només perquè és un dret de la mare, sinó perquè és un dret del nadó, de la meva filla", ha apuntat Vergés durant una entrevista a la Vanguardia. Cal destacar que es tractarà de la primera vegada que un membre de la Generalitat s'acollirà a aquest dret.

Aquest fet evidencia que Vergés aposta directament per la conciliació familiar i laboral, independentment que es trobi al capdavant de la Conselleria que més pressupost té i que ocupi un dels càrrecs de major responsabilitat dins del Govern.

La consellera va arribar al poder fa poc més d'un mes i ara mateix es troba embarassada de 27 setmanes, per la qual cosa s'espera que pugui donar a llum a principis d'octubre.

Militant d'ERC des de 2011 i diputada del Parlament des del 2012, va ser número tres a la llista de les eleccions municipals a Igualada, i és presidenta de la secció local d'ERC d'Igualada des de 2012. Tot i haver estat posada al capdavant del departament de Salut, Vergés no compta amb formació en l'àmbit sanitari, ja que és llicenciada en Economia i en Enginyeria Tècnica en Informàtica i Gestió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides