El personal de TV3 critica l’ajornament de la recuperació de drets laborals

El Comitè d'Empresa assenyala les desavinences entre JxCat i ERC com a culpables del bloqueig
TV3
TV3

El Comitè d'Empresa de Televisió de Catalunya (TV3) ha fet públic un comunicat a on denuncia que la conselleria d'Administració Pública ha aturat els increments salarials del 2018 i la recuperació del 100% del complement d'IT per als treballadors del sector públic de Catalunya.

També per als treballadors que depenen de l'Administració catalana estan ajornades altres mesures acordades amb els sindicats, com la recuperació de la jornada de 35 hores a les empreses i entitats públiques que ho tenien pactat en conveni col·lectiu. Així, RTVE i Canal SUR, que estaven en el mateix cas que TV3, ja han tornat a les 35 hores.

"És inacceptable aquest retard, si recordem l'aplicació inflexible de les 37,5 hores l'any 2012", indica el comunicat. A més, "la Mesa del Parlament ha aprovat no reprendre les sessions dels plens fins al mes d'octubre. Aquesta sorprenent decisió, que es deriva del conflicte obert entre els partits que componen el Govern, té moltes implicacions per a la ciutadania de Catalunya i per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)".

El comitè també denuncia que el bloqueig que hi ha al Govern té conseqüències directes per a la Corporació, que continuarà arrossegant un Consell de Govern caducat i deixant pendent un cop més la reforma de la Llei de la CCMA pactada fa un any i que "no s'ha abordat abans per falta de voluntat política". "I perquè els partits del Govern català tenen acords privats per repartir-se TV3 i Catalunya Ràdio, acords que a més queden en suspens per l'afany de control de la Corporació des de les posicions més conservadores del Govern", afirmen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides