Torra ja parla d’eleccions anticipades si no hi ha pressupostos

El president afirma que "els governs acostumen a dimitir si els seus comptes no són aprovats"
torra madrid
torra madrid

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat en una entrevista a ACN que els pressupostos per a l'any 2019 són tan necessaris que si el Govern no els pogués aprovar estaria en qüestió. En preguntar si convocarà eleccions si no poden treure els comptes de l'any vinent, Torra ha volgut ser molt clar: "Els governs acostumen a dimitir si els seus pressupostos no són aprovats i em sembla que això és un mandat democràtic d'autoexigència".

En la mateixa entrevista, el president ha avançat que la conferència política que oferirà al setembre voldrà alertar els catalans dels "enormes sacrificis que s'hauran de fer" si Catalunya vol aconseguir una independència plena. Per això demanarà als ciutadans "preparació i organització" per defensar la república quan arribi el moment de materialitzar-la.

Torra diu que no es plantegen no poder aprovar els pressupostos i posa el focus sobre els anticapitalistes: "tenim uns socis preferents, la CUP, que per a nosaltres mai han format part del problema sinó de la solució, com qualsevol independentista. Negociarem els comptes amb ells i amb la resta de grups, però sempre hem dit que aquest projecte és de 70 diputats independentistes i ens agradaria que els pressupostos puguin tirar endavant amb la CUP".

El passat dimarts, la CUP va manifestar que no donaria suport als comptes del govern si mantenia la política de negociació amb el govern espanyol.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari