Els taxistes de Barcelona desconvoquen la vaga

El sector pren la decisió en assemblea després que Foment hagi anunciat que implicarà les autonomies
Els taxistes desconvoquen la vaga
Els taxistes desconvoquen la vaga

Els taxistes de Barcelona han decidit aquest dimecres al vespre en assemblea que a partir de les 03.00 h de la matinada d'aquest dijous desconvoquen la vaga que mantenien des del dimecres de la setmana passada per exigir que es limiti els cotxes de lloguer amb conductor (VTC) d'empreses com UberCabify. D'aquesta manera posen fi a vuit dies de vagues. Els sis darrers, a més, han bloquejat el centre de Barcelona amb els cotxes estacionats a la Gran Via i el passeig de Gràcia.

El sector ha decidit posar fi a la mobilització després de la reunió d'urgència de la Conferència Nacional de Transports, on Foment i les autonomies han abordat la crisi del taxi i han intentat trobar una via per motivar els taxistes a desconvocar la vaga.

Foment ha proposat a les autonomies assumir la regulació de les llicències VTC, però sense traspassar les competències. "No es transferiran les competències en VTC, sinó que es donarà als governs autonòmics que així ho desitgin capacitat reguladora en la matèria", ha declarat el ministre José Luis Ábalos després de tres hores de reunió amb les autonomies.

Ábalos finalment ha renunciat al traspàs de competències després dels recels i reticències que han manifestat diversos governs autonòmics davant aquesta possibilitat, per considerar que, d'aquesta manera, els passava la pilota del conflicte.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides