Batet proposa un “projecte per a Catalunya” sense referèndum

Maragall lamenta el "no absolut" de l'Estat a negociar un referèndum pactat
Comissió bilateral Generalitat-Estat
Comissió bilateral Generalitat-Estat

La Generalitat de Catalunya i el Govern de l'Estat han reactivat aquest dimecres la Comissió Bilateral, que no es reunia des de fa set anys, amb una sessió de treball a on s'ha parlat, a petició de l'Executiu català, de temes delicats com el referèndum o els presos sobiranistes, a més de qüestions econòmiques i sectorials.

El govern espanyol afirma que "no existeix el dret a l'autodeterminació". També insisteix que no prendrà cap decisió per canviar la situació dels líders independentistes empresonats. Ho ha traslladat a la Generalitat durant la comissió bilateral que han mantingut aquest dimecres i que ha acabat després de tres hores de reunió. Ho ha dit la ministra de Territori, Meritxell Batet.

Batet també ha assegurat que el govern espanyol té un projecte per a Catalunya i que es concretarà en els pròxims mesos.

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha assegurat en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió bilateral que els representants de l'Estat han emès un "no absolut" a la possibilitat que hi hagi un referèndum sobre el futur polític del país.

"Tenim conceptes de normalitat molt diferents", ha admès Maragall. "La reunió ha estat correcta, de bon to, de respecte personal i institucional, llarga, franca i dura", ha recalcat el conseller, que ha constatat la distància entre administracions. "Ens sentíem obligats a parlar de drets i de llibertats, de la situació dels presoners, dels exiliats, dels imputats i dels perseguits", ha ressaltat el dirigent d'ERC.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides