Qui ha fet enfadar Agustí Colomines?

colomines tv3 destituit
colomines tv3 destituit

Oriol Vidal-Barraquer i Castells. Aquest llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració de la Universitat Pompeu Fabra, que va treballar a la Fundació Catalanista i Demòcrata (CatDem) a les ordres d’Agustí Colomines, se les ha tingut amb ell a través de twitter després d’anunciar que es donava de baixa del PDeCAT, el 30 de juliol. Vidal-Barraquer justifica la seva marxa del PDeCAT en un fil de twitter que comença amb aquest missatge: “La setmana passada vaig decidir posar fi a deu anys de militància a CDC primer i al PDeCAT després. Ho he fet perquè la dissolució del partit dins de la Crida Nacional l’allunya de les meves idees”. I després explica en 19 piulades les seves raons. Lamenta que el seu ex-partit s’hagi posat a les ordres d’un projecte messiànic i sense idea de país.

En el fil de comentaris als seus missatges hi ha de tot. Alguns li donen la raó i d’altres el menystenen. Entre els enfadats hi ha Agustí Colomines, que va dirigir la Fundació CatDem entre els anys 2007 i 2013, i que ara és una dels ideòlegs de confiança de Carles Puigdemont i el seu projecte de Crida Nacional per la República. Colomines va replicar així a Vidal-Barraquer: “Ei, Oriol, per què no et vas donar de baixa quan treballaves a la CatDem per la Casa Gran del Catalanisme? El problema sempre va ser aquest: els convergents que només entenien superar el seu espai si el dominaven ideològicament. Buscar el benefici del partit se’n diu partidisme”.

Un tuitaire, sota el nom de @Desmemoriat, va aprofitar l’ocasió per etzibar a Colomines: “En canvi tu, Agustí, quan vivies de la Catdem no renegaves tant de l’espai convergent! Et pagaven bé?? Aiiins la memòria… Com va quedar el tema Palau?”. La Fundació Catdem està acusada de ser una via a través de la qual Convergència rebia diners de la trama del 3% utilitzant el Palau de la Música com a intermediari. L’assessor actual de Puigdemont va respondre: “Jutjat i sentenciat, que jo sàpiga. M’hi has vist mai implicat? I sí, cobrava per la feina que feia. Era un empleat com l’Oriol. La diferència és que ell militava a CDC i jo no”.

El fil ha tingut un ressò extraordinari, amb 125 comentaris. Oriol Vidal-Barraquer també va coincidir amb Agustí Colomines a la Càtedra Josep Termes de Lideratge, Ciutadania i Identitats, que dirigia l’ideòleg de capçalera de Puigdemont. Des de fa tres anys Vidal-Barraquer treballa com a analista i consultor de negocis.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides