Ros deixa l’alcaldia de Lleida per ser ambaixador a Andorra

El president dels socialistes catalans, ha estat alcalde durant 14 anys
angel ros
angel ros

Àngel Ros deixarà l'alcaldia de Lleida després de 14 anys al capdavant del consistori per ser el nou ambaixador a Andorra, segons avança Segre. A deu mesos de les eleccions municipals, el també president del PSC des de fa quatre anys, ha acceptat el càrrec que li ha ofert el govern de Pedro Sánchez, fet que aboca els socialistes catalans a trobar un relleu a la capital lleidatana.

El nomenament s'aprovarà al Consell de Ministres de divendres, quan l'alcalde dimitirà.

La voluntat del líder del PSC, Miquel Iceta, era que l'alcalde de Lleida fos nomenat secretari d'Estat, una aposta que no va reeixir per disgust de la cúpula del partit. Finalment, a Ros se li ha ofert ser ambaixador a Andorra i ha acceptat.

En la seva trajectòria al PSC, l'alcalde de Lleida va passar de ser un crític del partit a presidir-lo. Abans de l'escissió del sector sobiranista del partit l'any 2014, Ros va ser un dels principals defensors del dret a decidir. De fet, liderava el corrent crític Agrupament Socialista de la mà de dirigents com l'exconsellera Marina Geli i va deixar l'escó de diputat al Parlament perquè, en contra del que ordenava la direcció del PSC amb Pere Navarro com a secretari general, es va negar a votar en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per celebrar un referèndum.

Això no obstant, si bé altres dirigents com Geli o Joan Ignasi Elena van acabar estripant el carnet del partit, Ros es va quedar i va acceptar la presidència del PSC, un càrrec que li va oferir Miquel Iceta quan va assumir el timó del partit el juliol del 2014.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari