Els taxistes veuen insuficient la proposta de Foment

Les dues parts han acostat posicions, però encara estan lluny de desconvocar la vaga
Vaga de taxistes a Barcelona
Vaga de taxistes a Barcelona

Ha acabat sense acord la reunió entre el Ministeri de Foment i les associacions del sector del taxi per desconvocar la vaga que dura des de fa sis dies.

Les dues parts han acostat posicions, però els taxistes consideren insuficients les propostes del govern espanyol i opten per continuar amb l'aturada per reclamar que es limitin les llicències VTC, que fan servir empreses com Uber o Cabify. En qualsevol cas, però, l'última paraula la tindran les assemblees.

Alberto Álvarez, portaveu d'Élite Taxi, l'associació majoritària del sector a Barcelona, ha explicat que esperen més concreció per part de Foment. De moment, els han ofert aprovar un decret llei al Consell de Ministres del 14 de setembre per establir la proporció d'1 cotxe VTC per cada 30 taxis.

Les associacions volen un compromís explícit de totes les comunitats autònomes que respectaran aquesta proporció 1/30 i canvis legislatius perquè els ajuntaments puguin donar llicències específiques per als VTC que operen només en aquella població.

Foment es reunirà aquest dimarts amb les empreses de Vehicles de Transport amb Conductor, i dimecres es trobaran les tres parts -govern, taxistes i VTC- a la Conferència Nacional del Transport. La trobada estava prevista per a l'11 de setembre, però s'ha avançat per intentar solucionar el conflicte.

Si Foment no respon a les seves peticions, amenacen de bloquejar el port i la frontera de la Jonquera i mantenir la vaga indefinida. Com ha dit el portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, "hi haurà alarma social".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides