El Suprem confirma la suspensió de Puigdemont com a diputat

La sala d'apel·lacions desestima els recursos de Junqueras, Sànchez, Romeva, Rull i Turull
Puigdemont i Junqueras, durant una reunió del govern
Puigdemont i Junqueras, durant una reunió del govern

La suspensió de càrrec públic que afecta Carles Pugidemont i a cinc diputats més, decidida pel jutge instructor del cas del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha estat confirmada aquest dilluns per la sala d'apel·lacions del mateix tribunal.

La interlocutòria desestima els recursos formulats per l'exvicepresident Oriol Junqueras, els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, que es troben en presó preventiva. Addueix que la suspensió no va ser una decisió discrecional, sinó que està emparada per la llei d'enjudiciament criminal.

La sala d'apel·lacions del Suprem indica que la suspensió no es refereix només a la presumpta comissió d'un delicte de rebel·lió, pel qual se'ls ha processat, sinó que també destaca que la gravetat dels fets és "tan evident que autoritza una motivació implícita que resultaria perceptible per qualsevol".

En aquest sentit, apunta que els fets associats a aquests processats “pretenien, amb l’ajuda de previsibles actes de violència, alterar els límits territorials no només d’Espanya, sinó de la Unió Europea”. Tot i admetre la importància dels drets suspesos, també defensa la proporcionalitat de la mesura aplicada per Llarena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides