Com ‘canta’ el raper Valtònyc a Bèlgica?

Torra, Puigdemont, Ponsatí i Valtònyc
Torra, Puigdemont, Ponsatí i Valtònyc

Josep Miquel Arenas, el raper mallorquí més conegut pel nom artístic de Valtònyc, ha fet pinya a Waterloo (Bèlgica) amb l'expresident Carles Puigdemont i el seu seguici, format per diputats, exconsellers i l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, entre altres.

Alguns usuaris de Twitter han aprofitat la compareixença pública per recuperar un recent tuit amb què Valtònyc expressava: "Yo no le como el culo a ningún político catalán. Sudo de esa vaina. Pero, loco, la «burguesía catalana» ha puesto en evidencia, desafiado y desobedecido al estado español en un año más que la mayoría de la izquierda española en toda la transición".

"El acto más importante en Bélgica, de denuncia sobre represión en el estado español, ¿y voy a perder la oportunidad de visibilizar lo de La Manada, Altsasua, Tamara, Adri, Hasel, La Insurgencia y 20mil afectados por la ley mordaza? No entendéis nada. Aquí hemos venido a ganar", s'ha justificat.

El raper, per cert, ha repiulat un tuit de l'exconsellera Clara Ponsatí que els mostra a tots dos en una foto amb Puigdemont i Torra. "Ahir a Waterloo vaig retrobar dos amics i en vaig fer un de nou", hi deia Ponsatí.

Paral·lelament, n'hi ha que treuen punta al posicionament anticapitalista de Valtònyc perquè sovint apareix vestit amb roba de marques cares i associades amb la gent benestant, com Lacoste i Ralph Lauren. També a Twitter, el raper ha difós la seva resposta a una observació que assenyalava una contradicció en aquest sentit: "… y también tengo un perro policía".

El 2 de juliol havia escrit, això sí, que "de política no tengo ni idea. Era pluriempleado y curraba en tres sitios a la vez para llegar a los 1.100 napos, a la vez que militaba. Mis padres nunca me han podido pagar nada y todo se iba en pagar piso y coche para ir al tajo".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides