La CUP renega de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat

Les dues administracions es troben aquest dimecres amb 13 punts sobre la taula
Carles Riera, diputat de la CUP
Carles Riera, diputat de la CUP

La CUP ha decidit no assistir a la reunió convocada per aquest dilluns pel govern de la Generalitat amb representants dels partits presents al Parlament per preparar la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat prevista per aquest dimecres, 1 d'agost.

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha dit a Europa Press que la reunió amb l'Estat és "prescindible, inútil, innecessària i enganyosa", i ha afegit que "l'únic diàleg amb l'Estat ha d'estar entorn del dret a l'autodeterminació, de la construcció de la república i de l'alliberament dels presos i de la tornada dels exiliats".

A la reunió d'aquest dilluns hi ha assistit Laura Vílchez per Cs, Francesc de Dalmases de JxCat, Anna Caula d'ERC, Eva Granados pel PSC, Jèssica Albiach de Comuns i Santi Rodríguez pel PP. El govern hi ha participat amb la presència del conseller d'Acció Exterior i Relacions Institucional, Ernest Maragall, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la portaveu de l'Executiu i consellera de Presidència, Elsa Artadi.

Els tres membres de l'executiu de Quim Torra a la reunió d'aquest dilluns seran els qui assistiran també a la reunió bilateral de dimecres, però acompanyats del delegat a Madrid, Ferran Mascarell, la secretària general d'Acció Exterior, Mercè Salvat, i el director general de Relacions Institucionals, Aleix Villatoro.

La Comissió Bilateral Estat-Generalitat feia set anys que no es reunia. En aquesta pròxima trobada hi ha un ordre del dia previst pactat entre el govern central i el govern català, en el que es contemplen temes vinculats a la cooperació entre administracions, inversions pendents i les lleis catalanes que estan suspeses pel Tribunal Constitucional.

Per part del govern de la Generalitat es vol que en la reunió es tractin aspectes relacionats amb el que denominen drets i llibertats en referència als polítics presos, i també sobre les vies de participació democràtica dels ciutadans catalans en les decisions sobre el seu futur polític, en referència a referèndums.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides