Puigdemont torna a Bèlgica amb ganes de viatjar

L'expresident de la Generalitat avisa al president Pedro Sánchez que el seu "període de gràcia, s'acaba"
Carles Puigdemont amb Quim Torra, a Brussel·les
Carles Puigdemont amb Quim Torra, a Brussel·les

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha tornat aquest dissabte a Bèlgica després d'haver passat els últims quatre mesos a Alemanya, on va ser detingut el març i va romandre dotze dies empresonat. Després que el jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena va retirar l'euroordre contra ell, després que la justícia alemanya rebutgés extradir-lo per rebel·lió, i permetés fer-ho només per malversació, l'excap del Govern torna a Waterloo.

El seu successor al capdavant del Govern català, Quim Torra, i una delegació de consellers i de parlamentaris de JxCat s'han desplaçat a Bèlgica per fer-li la gara-gara.

Torra i Puigdemont han celebrat una roda de premsa a la delegació catalana a Brussel·les, abans de traslladar-se a Waterloo, a on des d'abans de la seva detenció a Alemanya va fixar la seva residència; allà, a l'anomenada 'Casa de la República', era prevista una festa de benvinguda. En la trobada amb la premsa, Puigdemont ha destacat el seu interès per viatjar per tota Europa per defensar la "causa justa" de Catalunya, i fer-ho demanant l'alliberament dels polítics empresonats i el retorn dels "exiliats". També ha dit que el president Pedro Sánchez no té un xec en blanc i vol conèxer quina és la seva recepta per resoldre el tema català.  Segons ell, a Sánchez se li acaba "el període de gràcia".

En el seu torn, el president Torra ha subratllat que "la tornada a Brussel·les de Puigdemont marca un dia de derrota de l'Estat espanyol". També ha reiterat que "l'1-O és la vergonya més gran de la història actual espanyola". "No pararem fins que els presos siguin lliures, els exiliats tornin i el poble de Catalunya decideixi a les urnes lliurement el seu futur", ha afirmat el president.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides