A la comissió bilateral es parlarà de presos i referèndum

El govern de Sánchez accepta els temes, però no en farà cap posicionament
Pedro Sánchez amb Quim Torra a Moncloa
Pedro Sánchez amb Quim Torra a Moncloa

La comissió Bilateral Estat-Generalitat se celebrarà finalment dimecres a Barcelona amb un extens ordre del dia en què no obstant això no figura com a previsió la signatura de cap acord.

La Generalitat ha tingut especial interès en què s'inclogui un punt en l'ordre del dia per parlar sobre la "situació política" a Catalunya, el que inclou la situació dels presos independentistes, sota l'epígraf "matèria de drets i llibertats", així com "les vies de participació dels ciutadans catalans en les decisions sobre el seu futur polític".

No hi haurà posicionament de l'Executiu de Pedro Sánchez sobre aquestes consideracions, però s'han inclòs en l'ordre del dia com a evidència que la via del diàleg està oberta.

D'altra banda, el ministeri de Polítiques Territorials ha introduït un altre punt per abordar la participació de la Generalitat en els òrgans multilaterals de cooperació i coordinació. La pretensió de la ministra Meritxell Batet és que la Generalitat s'incorpori al Consell de Política Fiscal i Financera per abordar el debat del finançament autonòmic i participi de les reunions autonòmiques sectorials.

Així mateix, s'instarà al president Quim Torra a participar en la conferència de presidents autonòmics.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides