El PDeCat descarta “la independència immediata”

El Congrés del partit hereu de Convergència se celebra amb forta crispació
Congrés PDeCat
Congrés PDeCat

El plenari del PDeCat ha aprovat per majoria ajustada –només nou vots de diferència- un punt de la ponència política que proposa fer efectiva la república 'com més aviat millor' i ha rebutjat una esmena que proposava incloure en la ponència de "fer efectiva la república de manera immediata". Alhora, la formació ha aprovat no descartar la via unilateral per dur a terme la independència.

Tot i que divendres s'havia aprovat una esmena que defensava "fer efectiva la república" com a objectiu del partit i fer-ho "de forma immediata", la mesa de la ponència va decidir elevar al ple la decisió final, davant d'un debat molt ajustat en comissió.

La ponència s'ha aprovat l'endemà que la coordinadora del partit, Marta Pascal, anunciés que renunciava a presidir el partit perquè no comptava amb el vistiplau de l'expresident Carles Puigdemont.

Llista alternativa per protestar
D'altra banda, un grup de militants del PDeCAT han presentat una llista alternativa a la que han pactat l'actual direcció i els crítics del partit que es votarà aquest migdia a l'assemblea nacional del PDeCAT. La llista presenta com a president el militant David Torrents i com a vicepresidenta Lola Mata.

L'objectiu de la llista, impulsada des de la regió 1, és deixar constància de la protesta pel fet que la candidatura pactada es presenta tancada a la votació en què s'haurà de ratificar, per la qual cosa, els noms no es podran votar un a un.

Torrents ha assegurat que en cas de guanyar, renunciarà al càrrec i convocarà una nova assemblea per decidir la nova direcció amb llistes obertes.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari