El CNI donarà explicacions al Congrés pel cas Corinna

El cap de l'espionatge espanyol ha demanat comparèixer a la Comissió de Despeses Reservades
Félix Sanz Roldán
Félix Sanz Roldán

El director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, ha demanat comparèixer en la Comissió de Despeses Reservades del Congrés dels Diputats per donar explicacions del paper dels serveis d’intel·ligència sobre Corinna zu Sayn-Wittgenstein, coneguda com l'”amiga entranyable” de Juan Carlos I.

Ara el Congrés ha de decidir la data perquè Sanz Roldán comparegui a la cambra baixa en la comissió en la qual es tracten els temes considerats de secrets oficials. En la Comissió de Despeses Reservades hi assisteixen els portaveus dels grups del Congrés, i és un dels principals mecanismes de control del CNI establerts per la llei.

La compareixença del director del CNI respon a les informacions publicades per El Espanyol i OkDiario els darrers dies en les quals l’empresària alemanya d’origen danès explicava que el rei emèrit l’havia fet servir com a testaferro, que tenia comptes a Suïssa o que cobrava comissions il·legals per negocis a l’estranger, i segons Corinna, tot amb el coneixement del CNI.

El màxim responsable de la intel·ligència espanyola ja va haver de comparèixer al Congrés el 19 de març del 2013 en relació a l’amiga del rei Joan Carles, i en aquella ocasió Sanz Roldán va negar qualsevol vinculació dels serveis d’intel·ligència amb Corinna.

En aquella sessió al Congrés, el secretari de comunicació del Sindicat Unificat de la Policia (SUP), José María Benito, va dir que Corinna va comptar amb escorta oficial durant el període de temps que va viure a Espanya i que rebia protecció per part del CNI, afirmacions que del Ministeri de l’Interior va negar. El Govern central també va negar que li hagués encarregat cap treball.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari