El primer col·legi mixt de l’Opus

Dos col·legis d'Igualada es fusionen per conservar els concerts
Escola Mestral de l'Opus
Escola Mestral de l'Opus

A partir del setembre, el col·legi de l’Opus Dei d’Igualada serà una escola mixta. Les direccions dels dos centres, el Montclar -noies- i el Mestral-nois-, han decidit fusionar-los perquè cada vegada tenen menys alumnes i podria estar en perill la continuïtat. És la primera escola de l’Opus a tot l’estat que tindrà nens i nenes junts a les aules. Els professors també seran homes i dones.

Aquesta decisió excepcional s’atribueix a la progressiva pèrdua d’alumnes, que posava en risc la continuïtat dels concerts educatius al Montclar i al Mestral. Ara la normativa preveu que les classes tinguin com a mínim 20 alumnes a primària i 25 a secundària, xifres que en alguns cursos les escoles no assolien per separat. Fusionant els grups es podran mantenir els concerts.

Fonts d’Institució Familiar d’Educació (IFE), el grup que gestiona 10 dels 16 centres que separen per sexe a Catalunya, afirmen que continuen “apostant pel model d’educació diferenciada però en aquells contextos on no hi hagi prou famílies per mantenir-la es buscaran alternatives”.

Fa temps que aquestes escoles es plantegen què faran si la Generalitat els retira les subvencions. Ara per ara, les 16 escoles que no són mixtes i que són de l’Opus Dei o hi estan vinculades reben cada any 30 milions d’euros. El Montclar va percebre 765.000 euros el curs 2015-2016, i el Mestral uns 663.000.

El conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, va anunciar fa pocs dies que no renovarà els concerts a centres que separen els alumnes per sexes.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari