“La crisi catalana es resol en l’àmbit polític, no en el judicial”

El nou president Pedro Sánchez entén que la ferida trigarà anys a curar-se
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, opina que a Catalunya “hi ha una crisi política que ha de ser resolta des de l’àmbit polític, i no des de l’àmbit judicial” i sol·licita que hi hagi de forma recíproca “voluntat de reconstruir la confiança per part del Govern de Catalunya”.

En una entrevista al diari El País el president assenyala que “els temps en què el Govern agreujava els problemes amb Catalunya van acabar. Hem d’anar pas a pas, reconstruir la confiança, la lleialtat trencada durant aquests anys de conflicte entre la Generalitat i el Govern d’Espanya”.

A més, ha afirmat que “la crisi a Catalunya no es resoldrà en un any ni en dos, ni en cinc ni sis. Estarem davant d’una crisi que necessitarà generositat i d’esforç de totes les parts durant la pròxima dècada”.

“Aquesta és la voluntat que jo manifestaré al president  QuimTorra quan em reuneixi amb ell el pròxim dia 9 de juliol“, diu, i afegeix que “la meva voluntat és normalitzar les relacions institucionals. Al mig termini cal abordar entre totes les forces polítiques una renovació del pacte constitucional”.

L’acostament a Catalunya dels polítics catalans a la presó pel procés independentista li sembla a Sánchez “el més raonable” una vegada que s’acabi la instrucció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides