Neix Pròleg, un grup que busca una sortida al procés català

La nova associació està formada per intel·lectuals de l'esquerra catalanista
Raimon Obiols
Raimon Obiols

Una nova associació se suma a les entitats cíviques que han aparegut a Catalunya des que va començar el procés independentista. Es tracta de Pròleg, una entitat formada per intel·lectuals, acadèmics, polítics i escriptors de l’esquerra catalanista.

El dijous 21 es va donar a conèixer el seu manifest fundacional, batejat com “Un pròleg necessari” i signat, entre d’altres, per Jordi Amat, Marga Arboix, Laia Bonet, Joan Botella, Victòria Camps, Joan Coscubiela, Mercedes García-Aran, Jordi Font, Gemma Lienas, Raimon Obiols, Josep Maria Vallès, Marina Subirats, Lluís Rabell, Oriol Nello, Pilar Malla i Joan Subirats.

Els fundadors destaquen en el manifest “la profunda crisi social, política i constitucional que ha erosionat les bases de la convivència democràtica”. Afegeixen que “volem creure que la renovació dels governs de l’Estat i de la Generalitat poden representar l’inici d’un canvi de clima necessari per abordar les qüestions d’interès general que havien quedat bloquejades o aparcades”.

Pròleg crida a “promoure una sortida raonada a la crisi institucional de Catalunya i Espanya per la via de la negociació i l’increment de la capacitat del nostre autogovern”, així com “l’elaboració d’una agenda política en l’àmbit català i espanyol que apunti al reforç dels drets socials i a la reducció de les desigualtats”.

Fa uns mesos, els mateixos signants van mostrar la seva preocupació per la situació de presó preventiva dels dirigents polítics independentistes com a conseqüència dels fets de tardor de 2017.

Miquel Icetava publicar ahir al seu Facebook un missatge de benvinguda per al nou think tank català.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides