El govern espanyol considera un error trencar amb el rei

L'executiu de Sánchez defensa el discurs de Felip VI del 3 d'octubre
Isabel Celaá
Isabel Celaá

El govern espanyol recorda al president Quim Torra que trencar amb la casa reial és un error perquè donarà el missatge que no representa tots els catalans, i avisa que el problema serà per a Catalunya.

L’executiu també surt en defensa del rei pel missatge institucional del 3 d’octubre. L’executiu de Pedro Sánchez subratlla que continuarà treballant per normalitzar les relacions Estat-Generalitat.

El govern Sánchez no vol posar-se en aquest debat i hi vol posar distància. De fet, es limita a dir que ells estan per la normalització de la situació, però, així i tot, la portaveu, Isabel Celaá, li recorda a Torra que s’equivoca si planta cara o vol trencar el contacte amb el rei Felip VI perquè no representarà tots els catalans.

“Si efectivament la Generalitat desitja no convidar el rei, serà un problema no per al rei, que no rep per això cap perjudici, sinó per a Catalunya perquè aleshores significarà que la Generalitat no representa la totalitat de Catalunya”, diu la portaveu.

Sobre el discurs del rei del 3 d’octubre, el govern espanyol defensa la posició del monarca.

La resposta del Govern espanyol ve a tomb a les declaracions fetes avui per Torra, a on el president ha confirmat que anirà a la inauguració dels Jocs del Mediterrani, però que abandona la vicepresidència de la Fundació Princesa d’Astúries i que ni ell ni cap conseller assistiran a partir d’ara a cap acte organitzat per la monarquia, ni tampoc es convidarà el Rei a cap acte organitzat per Govern català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides