Quim Torra assisteix amb el rei a la inauguració dels Jocs Mediterrani

El president de la Generalitat, però, anuncia que deixa la vicepresidència de la Fundació Princesa d'Astúries
Quim Torra
Quim Torra

Finalment, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha decidit assistir aquest divendres a la inauguració dels Jocs Mediterranis. Després d’esperar fins a darrera hora per fer pública la seva decisió, el cap de l’executiu català estarà al costat del rei Felip VI en la inauguració de l’esdeveniment esportiu a Tarragona.

Des del govern català s’havia mantingut la incògnita sobre l’assistència de Torra per la negativa de la Casa Reial a una trobada entre el rei i Torra aprofitant la inauguració dels jocs. La Zarzuela havia respost que tots els actes del rei eren consensuats amb La Moncloa i que el tema estava en mans de la presidència del govern central.

Quim Torra ha lamentat, però, que el rei Felip en cap moment ha demanat “perdó” des de la seva compareixença el passat 3 d’octubre que, a parer seu, va provocar pas a la repressió de l’Estat contra els independentistes.

Pel president català, Catalunya viu en “una situació de màxima gravetat” i que quaranta anys després de la dictadura franquista, “se segueix perseguint persones per la seva ideologia”.

Per tot plegat, Quim Torra ha anunciat també que ni ell com a president de la Generalitat ni cap conseller del seu govern assistiran a partir d’ara a cap acte organitzat per la monarquia, ni tampoc es convidarà al rei a cap acte organitzat pel govern català.

Torra, també ha anunciat que aprofitant la inauguració dels Jocs Mediterranis aprofitarà per lliurar-li al rei l’informe del Síndic de Greuges “sobre la violència” que hi va haver durant la consulta independentista de l’1-O i les posteriors “persecucions”.

Finalment, Torra ha anunciat que ha decidit renunciar al càrrec de vicepresident de la Fundació Princesa d’Astúries que li correspon pel seu càrrec de president de la Generalitat.

Amb tot, Torra ha insistit que des del seu executiu seguiran treballant i fent “esforços per dialogar”, tot i que ha lamentat que de moment els esforços només han sortit de la part dels independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides