Torra encara no ha decidit si planta al Rei

El president s'ha reunit a Berlín amb Puigdemont
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El president de la Generalitat, Quim Torra, comunicarà demà si assisteix a la inauguració dels Jocs del Mediterrani de Tarragona, on coincidiria amb el rei Felip VI. Ho ha dit en declaracions als mitjans de comunicació després de la trobada que ha mantingut amb l’expresident Carles Puigdemont a Berlín.

“Des del 3 d’octubre no hi ha hagut cap mena de disculpa ni excuses per part del monarca espanyol. Demà comunicaré la decisió de si assistiré a la inauguració dels Jocs de Tarragona”, ha afirmat el president.

Torra també ha assegurat que ha acudit a Berlín per intercanviar opinions amb l’expresident sobre la situació política i debatre quin rumb prendre ara en la nova etapa de distensió amb l’Estat.

L’autodeterminació com a eix de la legislatura
“He vingut a fer aquesta reunió amb el president Puigdemont per traslladar-li el pols de la situació política a Catalunya, debatre el moment en què ens trobem i encarar la legislatura en què aspirem a exercir el dret a l’autodeterminació”, ha afirmat l’actual president de la Generalitat després de la trobada.

D’altra banda, el president i el seu antecessor en el càrrec han acordat situar l’exercici de l’autodeterminació com a eix de la legislatura.

L’expresident Puigdemont reclama “fer política” en el nou escenari que s’obre de cara a la reunió de seu successor i el nou president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari