Inspecció a Vall Companys contra les falses cooperatives

Mossos i inspectors de Treball entren a l'escorxador Patel
patel vall companys
patel vall companys

Efectius de la Inspecció de Treball, acompanyants per agents dels Mossos d’Esquadra, han accedit aquest dijous a l’escorxador Patel (L’esquirol, Osona), propietat d’un dels gegants de la indústria agroalimentària catalana, el grup Vall Companys.

El seu objectiu és determinar si empra treballadors de les anomenades falses cooperatives, una fórmula que desvirtua el model cooperatiu amb què els empresaris han enfortit la seva competitivitat precaritzant les condicions laborals.

La inspecció en aquest centre de treball de Vall Companys té lloc després de les entrades efectuades a Le Porc Gourmet, escorxador que el Grupo Jorge té a Santa Eugènia de Berga i punt calent del conflicte laboral en el sector.

Aquests escorxadors han estat denunciats pels sindicats per incompliment de la llei catalana de cooperatives, la qual obliga les empreses a equiparar les condicions dels empleats aportats per les cooperatives amb les dels treballadors emparats pel conveni pel fet d’estar contractats directament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides