Santi Vila estripa el carnet

L'exconseller que s'havia postulat com a candidat a la Generalitat i a l'alcaldia de Barcelona marxa abans del congrés del PDECat
vila conseller cultura
vila conseller cultura

Santi Vila, exconseller dels governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont, es dona de baixa del PDECat, una decisió que justifica adduint que d’aquesta manera pot tenir un criteri independent en el context polític actual, avança La Vanguardia.

Vila ha estripat el carnet setmanes abans que el PDECat decideixi la seva proposta política amb les eleccions municipals i europees en l’horitzó. Segons la mateixa informació, que cita fonts properes al polític, no vol interferir en el congrés on es triarà el successor de Mas com a president del partit.

L’exconseller ha declarat les darreres hores que tenia més en comú amb un gai del PP que amb un catalanista acèrrim. Anteriorment, ha admès que va estar a punt de deixar el govern de Puigdemont diversos cops, però no ho va fer al mateix temps que Neus Munté, Jordi Baiget, Meritxell Ruiz i Jordi Jané, sinó la vigília de la sessió parlamentària del 27 d’octubre.

La passada tardor es va arribar a postular com a candidat del PDECat a unes eleccions al Parlament de Catalunya, abans que Puigdemont fes el pas endavant, i posteriorment també com a alcaldable a Barcelona.

Vila ha dit la seva sobre el procés al llibre D’herois i traïdors i ha estat nomenat director general d’Aigües de Banyoles. Significativament, va atribuir a alguns dels seus excompanys de govern “una ingenuïtat que sorprèn” i va criticar la manca de preparatius d’estructures d’Estat, per la qual cosa el PDECat el va expedientar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides