Torra s’escuda darrere la llei sobre la CCMA

Pactada per CDC i el PP, permet renovar la cúpula dels mitjans públics per menys de dos terços del Parlament
quim torra parlament juny 18
quim torra parlament juny 18

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha evitat garantir que la renovació de la cúpula de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’efectuarà a partir d’una majoria de dos terços del Parlament de Catalunya, tot esgrimint l’actual llei, pactada per Convergència i el PP, que permet renovar-la sense aquesta majoria qualificada.

Durant la sessió de control d’aquest dimecres, la diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha demanat al president que aclarís si la renovació s’efectuaria per un mínim de dos terços de la cambra, de manera que es garantís la “despartidització” de la CCMA, i fent cas les demandes dels treballadors dels mitjans públics pel que fa a la governança professional. Sànchez també s’ha referit al repartiment de cadires entre Junts per Catalunya i ERC.

Torra ha respost remetent-se a “la legislació actual” i als procediments “que s’han seguit fins ara”. Ha afegit que la renovació serà discutida al Parlament entre tots els grups i abordada com sempre s’ha fet. En canvi, ha evitat respondre directament sobre el repartiment de cadires.

Així mateix, Torra ha afirmat que la voluntat del govern en el cas dels treballadors de la Corpo, com pel que fa als Mossos d’Esquadra, és que els professionals contribueixin en els seus respectius àmbits.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides