El Govern descarta una trobada amb el Rei

El president Torra està meditant si anirà a la inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona
Quim Torra
Quim Torra

El president Quim Torra està meditant si anirà aquest divendres a la inauguració dels Jocs del Mediterrani de Tarragona, al costat de Felip VI i Pedro Sánchez. La Generalitat avisa que no pensa normalitzar la relació amb la Corona fins que el rei no rectifiqui el discurs que va fer el 3 d’octubre, en què no va condemnar la violència policial de l’1-O.

La Generalitat segueix valorant si li convé més exhibir el malestar de l’independentisme amb el discurs del Rei o fer un pas en la línia de la distensió que li reclamen diversos actors polítics i econòmics.

Formalment, el posicionament contra la Monarquia segueix sent ferm. La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha carregat aquest matí contra Felip VI per “prendre part en la violència exercida contra els ciutadans” durant el referèndum de l’1 d’octubre. “Va validar aquesta violència. Va ser una gran irresponsabilitat, i això condiciona les relacions entre el Govern i el Rei”, ha assegurat.

Per a l’executiu català, la relació entre la Generalitat i la Corona “no pot ser la mateixa” que abans d’aquest discurs. “No hi pot haver una trobada protocol·lària amb somriure i encaixada de mans”, ha dit la portaveu per deixar en l’aire la presència de Torra en la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona, on, a més del Rei, hi haurà el president del Govern, Pedro Sánchez.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.