Quin problema té el president de l’AMI?

Josep Maria Cervera neus lloveras
Josep Maria Cervera neus lloveras

Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), té un greu problema: la seva localitat, que viu essencialment del turisme, afronta aquesta pròxima campanya d’estiu amb severes restriccions d’aigua, a causa de la salinització de l’aqüífer que abasteix la població.

D’aquesta manera, s’ha prohibit l’ús de la xarxa de subministrament per regar jardins, netejar els carrers o omplir piscines. En un ban publicat per l’alcalde es donen instruccions a la Guàrdia Urbana perquè vigili i sancioni l’incompliment d’aquestes estrictes mesures. Curiosament, Josep Maria Cervera dona com excusa que ha plogut poc i, segons ell, això ha impedit la regeneració de l’aqüífer. Però aquesta explicació fa riure, perquè, com tothom sap, aquest hivern i aquesta primavera han estat molt plujoses, també a la comarca de l’Alt Empordà.

El problema no és nou i l’any 2015, l’Ajuntament del Port de la Selva va anunciar a bombo i platerets que posava en marxa un innovador sistema per injectar l’aigua reciclada de la depuradora a l’aqüífer i, d’aquesta manera, es garantiria el subministrament a la població. Però aquest experiment, que va costar uns 200.000 euros, s’ha demostrat un estrepitós fracàs.

En portes de la temporada d’estiu, quan el turisme dona vida a aquesta vila marinera, la realitat és que els visitants es trobaran amb dures restriccions d’aigua, fet que es considera la pitjor propaganda possible. Molts residents que tenen casa a la zona ja han manifestat la seva indignació perquè no poden regar els jardins ni omplir la piscina.

Això sí, Josep Maria Cervera s’ha incrementat el seu salari com alcalde i, en l’actualitat, ja cobra més de 30.000 euros anuals. Presumeix de ser el president de l’AMI, però és incapaç de resoldre un problema bàsic com és l’abastiment d’aigua als veïns i als turistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.