Torra fitxa un dels acompanyants de Puigdemont

Josep Lluís Alay s'incorpora a Presidència com a coordinador de Polítiques Internacionals
Josep Lluís Alay, a TV3
Josep Lluís Alay, a TV3

L’historiador Josep Lluís Alay, un dels acompanyants de l’expresident Carles Puigdemont en els seus viatges per Europa, ha estat nomenat coordinador de Polítiques Internacionals de Presidència del govern, publica el Diari Oficial de la Generalitat DOGC) aquest dimarts. Alay era comissionat de la direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

“Quina sort que ens acompanyis en aquest camí Josep Maria Alay! Gràcies pel teu compromís, ara i sempre.”, ha piulat el president de la Generalitat, Quim Torra. Alay, expert en el Tibet, ha respost que se sent “honorat per la confiança” del president Torra i que contribuirà des de la seva nova responsabilitat a “una Catalunya lluire, pròspera i oberta al món”.

Entre les funcions del càrrec d’Alay destaquen l’assessorament a Torra i a la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, en les polítiques relacionades amb l’àmbit internacional i la col·laboració amb tots dos en la planificació estratègia de les polítiques internacionals, unes atribucions pròpies del departament de Exteriors, que encapçala Ernest Maragall (ERC).

La resolució del DOGC que anuncia el nomenament assenyala que Alay percebrà la retribució corresponent a un director general. Per tant, el seu sou serà d’uns 81.000 euros anuals.

En tornar a Catalunya després que Puigdemont fos detingut a Alemanya, Alay va ser detingut per la suposada comissió d’un delicte d’encobriment, però va quedar en llibertat sense mesures cautelars després de declarar a l’Audiència Nacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.