Colau i Torra acorden una cimera sobre refugiats

El president i l'alcaldessa també han parlat de la crisi de l'habitatge en la seva primera trobada
Ada Colau i Quim Torra
Ada Colau i Quim Torra

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que ha compartit amb el president de la Generalitat, Quim Torra, l’aposta de convocar una “cimera de país” sobre l’acolliment de refugiats, per augmentar recursos i equipaments.

“Per acollir ens hem d’organitzar”, ha dit Colau en una roda de premsa a la Generalitat després de la seva primera reunió formal amb Torra, després de la qual ha assegurat que ha fet aquesta petició al president i aquest hi està d’acord.

A la reunió els dirigents polítics també han acostat posicionaments en matèria d’habitatge. Així, ambdós han acordat reunir el Consorci de l’Habitatge –on participen Ajuntament i Generalitat- de manera extraordinària durant aquest mes de juliol per abordar possibles mesures.

La reunió del Consorci de l’Habitatge la presidiran conjuntament l’alcaldessa i el president de la Generalitat, que ha accedit a ser-hi present per conèixer en primera persona les situacions que s’hi exposin i les possibles solucions a adoptar.

Colau ha afirmat que des d’abans de l’aplicació del 155 “hem estat molt sols” en la defensa del dret d’accés a l’habitatge i ha instat Torra a recuperar les ràtios d’inversió del 40% de l’Ajuntament i del 60% de la Generalitat.

En la primera trobada oficial entre ambdós mandataris també s’han tractat qüestions com les escoles bressol i la seguretat.

L’alcaldessa també s’ha compromès a lluitar per la llibertat dels polítics empresonats i desplaçat fora del país.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides