La fiscalia vol que es confirmi la rebel·lió dels líders del procés

La confirmació de les conclusions de Llarena suspendrà de forma automàtica a set diputats independentistes
puigdemont faristol
puigdemont faristol

El fiscal ha defensat aquest dilluns davant del Tribunal Suprem que es mantingui el processament per rebel·lió per al considerat “nucli dur del procés”, encapçalat per l’expresident Carles Puigdemont i l’exvicepresident Oriol Junqueras, a més d’altres tretze inculpats.

El Suprem ha revisat els recursos que una gran part dels processats van presentar davant les actuacions que va dictar contra ells l’instructor del cas, Pablo Llarena.

El fiscal ha dit durant la defensa de les actuacions de processament que “el llibre blanc”, en referència a la documentació confiscada durant la investigació i que contenia el full de ruta del procés, “és la crònica d’una rebel·lió anunciada”.

El processament dels investigats serà revisat pels magistrats Miguel Colmenero Menéndez, Alberto Jorge Barreiro i Vicente Magre, després d’escoltar els arguments de les defenses de Puigdemont, Junqueras, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez; els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Clara Ponsatí, Lluís Puig i de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

La confirmació d’aquesta resolució suposaria complir amb els criteris establerts per l’article 384 bis de la Llei d’enjudiciament criminal per suspendre de funcions a 11 d’aquests investigats i evitar així que puguin exercir càrrecs públics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides