Jordi Sànchez deixa córrer la DUI

Advoca pel diàleg i el referèndum pactat
jordi sanchez anc tv3
jordi sanchez anc tv3

El diputat de JxCat i expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha expressat que “no hi ha alternativa al diàleg” i s’ha mostrat partidari d’acordar amb l’Estat un referèndum en l’entrevista per escrit que ha concedit a Catalunya Ràdio.

Significativament, ha renegat de la declaració unilateral d’independència en aquest context: “Ni tan sols la DUI no pot ser concebuda com a alternativa al diàleg, però, en qualsevol cas, la DUI requereix unes condicions que avui no tenim“.

Com també ha expressat el president de la Generalitat, Quim Torra, Jordi Sànchez ha demanat al nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que assumeixi riscos perquè avanci el diàleg, el qual preveu que “serà llarg i incomodarà totes les parts”.

Ha demanat, per cert, a Pedro Sánchez que recordi a Josep Borrell que és un ministre i no un dirigent de Societat Civil Catalana, i al govern de Torra, que no supediti l’agenda política a la situació dels dirigents del procés empresonats o instal·lats a l’estranger.

Així mateix, ha reclamat unitat a l’independentisme i tem que “l’excés de tacticisme” i “els interessos de partit impossibilitin acords més generals”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides